13700

137-00

Segítünk – hívd a 137-00 számot!

Ha nehéz érzéseid, problémáid vannak, és beszélgetnél róla valakivel, aki meghallgat, akkor hívd a 137-00 ingyenes Lelki Elsősegély hívószámot hétköznapokon 17-21 óra között!
 
Mi érted vagyunk, a hívásod fontos számunkra. Elfogadó, bizalmas légkört biztosítunk, igyekszünk ráhangolódni arra, amit mondasz, hogy megértsük, átérezzük a helyzetedet. Segítünk neked egy másik szemszögből megvizsgálni a gondjaidat, ehhez fontos, hogy jobban megismerjünk, ezért néha olyasmit is megkérdezünk, ami nem tartozik szorosan ahhoz, amit el akartál mondani. Meghallgatunk, de nem avatkozunk a dolgaidba, nem mondjuk meg, hogy mit tegyél, de kérdésekkel segítünk megtalálni azt az utat, ami számodra a legjobb.
 
Nem kell bemutatkoznod, így olyasmit is elmondhatsz, amit személyesen nem szívesen beszélnél. Az ügyelő, aki felveszi a telefont, nem ítélkezik, így bármilyen szorongató gonddal telefonálhatsz, bármilyen lelki állapotban. Amit elmondasz, a szolgálati titokként kezeljük.
A barátaidat, a szüleidet nem helyettesíthetjük, de akkor, amikor szükséged van rá, meghallgatunk, figyelünk rád! Ha nem tudod, hogyan kezdj bele, az se baj, majd alakul a beszélgetés, az a fontos, hogy segítséget kérj! Egy telefonhívással is tehetsz azért, hogy jobb legyen neked!